Smaczna włoska restauracja – menu i wino

Włoskie restauracje to w Polsce najbardziej popularny typ restauracji. Cenimy jedzenie włoskie bo jest smaczne, sycące i ceszy oko. Oczywiście najczęściej jemy pasty. Bardziej wrażliwi goście próbują rzadsze dania obiadowe takie jak risotto, polentę i desery włoskie.
Szukając tradycyjnej włoskiej restauracji trzeba przyjrzeć się kilku cechom: czy miejsce stosuje włoskie produkty, czy w menu są również mniej znane włoskie dania, czy karta win, oferuje klasyczne włoskie trunki. Włoskie potrawy to bogata wielość smaków i dania z różnych części Włoch. W najlepszej restauracji poczujemy prawdziwy smak Włoch.

Włoska kuchnia nie jest skomplikowana, ale to nie znaczy, że że nie jest dobra Z czystym sumieniem można stwierdzić, że jest to wspaniała kuchnia z Europy .

Wykwintne wino z Włoch

Jakakolwiek knajpka włoska, która ubiega się do tytułu bycia ekskluzywnym miejscem na kulinarnej mapie regionu, nie powinna ignorować wina. Posiłek na włoską modę z całą pewnością musi zawierać również aperitiff. Lampka białego wina to przy włoskim obiedzie czy kolacji kanon. jedzenie Najbardziej znane wina włoskie to trebbiano d’abruzzo z Abruzji, lombardyjskie franciacorta a także marsala z Sycylii. Włoska restauracja – jeśli rzeczywiście chce być postrzegana jako typowa włoska trattoria, powinna posiadać różnorodną kartę win.

Klasyczna włoska restauracja

Chcąc zrozumieć wyjątkowość kuchni włoskiej bez wątpienia warto poszukać restauracji, która jest w stanie przygotować nie tylko pizzę i makaron.
Zobacz film